Wednesday, January 28, 2009

OMG Aku dibedah!

Wednesday, January 28, 2009 0


Haha believe it or not aku baru saja di-operate sebab appendix aku dijangkiti kuman. So appendix tu kena buang la.

Patutlah lately aku selalu sangat sakit perut. Tapi pegi klinik dia kata maybe gastrik. So dia bagi ubat buang angin dengan ubat gastrik je. Days go by aku pun tak elok-elok lagi. Makin sakit ade la.

Then aku dengan ibu decided nak pegi klinik lain. Doctor tu kata dia syak appendix cuz sakit dekat belah kanan bawah. Aku ingat appendix ni macam biasa la. Dia suggest pegi hospital.

Nak tak nak aku amik MC hari tu. Pegi check up kat hospital dia kata bukan appendix (bangang betul doctor itu). Then die pun nak main suggest-suggest macam doctor kat klinik tu..suruh pegi jumpa pakar sakit puan kat tingkat atas.

But then doctor sakit puan tu cakap it's confirmed appendix. Bongek la doctor kat bawah tu. Rasa macam nak pegi baling kerusi roda kat dia.

Okay the next day tu aku terus kena tahan wad, after lunch time terus bersiap-siap nak kena operate.

I swear it was a scary moment. Aku paling tak suka jarum. SANGAT. Tapi willingly or not aku kena cucuk 3 kali. The last one tu untuk bius. Yang aku ingat masa dia nak cucuk tu dia sempat borak² dengan aku. Then dah cucuk tu dia suruh baca Al-Fatihah. Aku rasa macam tak habis je kot aku baca tu sebab terus tak sedar. haha.

Sedar² je ada nurse panggil nama aku..nama penuh lak tuh!

"Nurhafizah..oo Nurhafizah..bangun dik--"

Aku sedar jek terus dia tunjuk kat aku 1 botol yang ade appendix aku tuh. I couldn't really see it clearly sebab macam mamai. Perut rasa sakit sangat sebab aku tahu proses dia..diorg masukkan gas dalam perut aku bagi kembung. Yang aku ingat aku nangis je lepas tu haha. Mengada kan?

Nak duduk sakit. Nak pusing sakit. Nak kencing sakit. Nak jalan apetah lagi.

" Dah kentut ke belum? " Ada la sorang nurse ni asyik tanya dah kentut ke belum. Tak paham betul aku. Maybe ade kaitan pasal angin or gas or whatsoever.

Tak best afterwards sebab asyik kena makan bubur je.. Crying Smiley

Nantilah cerita lagik ye. Dah tak larat hehe. Anyway aku ada attached sekali sikit sedutan video operation aku tu. haha.

video

| Yang penting aku dapat MC 3 minggu haha! | Photobucket

Share

Monday, January 5, 2009

Becoming 23

Monday, January 5, 2009 0


I feel old.

Eh takut lah! 23 sounds cool tapi banyak benda yang tak tahu!

Aku tak terror masak! I suck at cleaning my own room! I'm failing to hold a baby in my arms!

Haiiyooo cepat nya masa berlalu. Anyway I hate my birthday for this year.

Along forgot about this day. Fariz pun. Damn.

I had friends calling, ex-boyfriends, family members all (except Along la) calling to wish me Happy Birthday. I was waiting on him to call and wish me a happy birthday, but he never did.

Until..

I called him. Shit. I asked him whether he forgot something today. Geramnya! Boleh takkkk dia tanya what is it ?

Dengan selamba kodoknya aku cakap, "Today is my birthday yay!"

Lepas tu..dia kata, "Oohh aku ingat la..just nak dengar kau mention pasal benda. Nak tengok kau marah ke tak."

Oh man. Rasa macam nak pekak sekejap. Hello?! Kenapa dia banyak sangat alasan hah?! Tak makes sense pulak tu!

I know it's just a birthday, but it meant something to me.

Fed up!


| Anyway I didn't get anything for my birthday yay! |

Share

Saturday, January 3, 2009

My Nü Guitar!

Saturday, January 3, 2009 0





Owh dengan berbesar hatinya aku nak cerita bahawa aku dah beli guitar baru yay! Siap beli Capo sekali! (Kaler biru tu) Duhh

Okay ni lah guitar baru aku.. yang color merah tu.. yang lama yang coklat tuh. (Yang coklat punya tali da rongak sebab aku tukar dengan yang baru haha)


Bukannya tak sayang dengan gitar lama.. Tapi guitar lama tu macam dah..err let's say dah terlalu lama. Niat hati nak simpan guitar lama tu buat kenangan..

Sebab guitar lama tu arwah ayah belikan untuk aku when I was..err..Sekolah Menengah rasanya.. Tak ingat lah.

" Membazir je kau ni! ". Cma cakap.

" Nak simpan buat kenangan la..simpan elok².. "

" Eleh..alasan.."

Menyibuk jek adik aku nih!


| Bila balik baru perasan size dia lebih kurang je. Rasa macam nak pulangkan balik je! |

Share