Monday, February 23, 2009

Momoy Died!

Monday, February 23, 2009 0


Momoy died! Yeah you heard me right. Momoy dah mati! Damn it!

I was getting ready to go to work after fed him lots of alfalfa. It was around 11am when I got a call from my sister, saying that Momoy dah mati. I was like screaming and said that how can she simply said that she died?

Cma then told me they found it out after they arrived home. Right after diorang hantar aku pergi kerja. Oh shit. Macam tak percaya dan taknak percaya!

" Macam mana dia mati ?! "

" Tak tahu! Balik-balik je tengok dia dah keras. Lepas tu mata dia merah. Ade bau busuk pulak tuh! "

" Dia sakit ke? Takkan la..pagi tadi tengok elok je! "

" Entah-entah dia memang dah sakit masa kita nak beli tu. Sebab tu la dia macam tak active je. Asyik nak tido je-- "

" Okay. Sekarang nak buat ape? Tanam ke apa? Boleh ke pergi kat kedai tu mintak refund?! Baru sehari tau! "

" Takpa. Cma dengan ibu nk bawak bangkai dia pergi kat kedai tu. Mintak tukar dengan yang lain. Nanti masa lunch kitorang amik kau kat office, then kita pergi tengok macam mana nak deal--"

Nasib baik la office tak jauh dari Dataran Pahlawan. At last dia just boleh bagi half price untuk yang lain. Tak boleh bagi free sebab Momoy dah mati.

Finally aku beli sepasang terus.. Lionhead jugak. Tapi color coklat. Boleh tahan cute la. Plus diorang lebih active dan aggresif.

Another problem nak carik nama pulak. So simply aku letak je Shiro (jantan) and Menoi (betina). Ni la diorang:

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Shiro = Kiri (yang ada color putih kat dahi dia)
Menoi = Kanan (yang muka macam samseng sikit tu)

Balik rumah Cma berceloteh bukan main susah lagi nak tangkap diorang ni. Aktif sangat. Sampai je rumah, lari sana-sini. Masa Shiro tengah lepak kat tepi almari tu, tetiba je Menoi lari-lari landing sebelah Shiro. Haha. Sangat cute.

| Janganlah korang mati esok |

Share

Sunday, February 22, 2009

Momoy Yang Putih Gebu

Sunday, February 22, 2009 0


Bahagianya hari ni! Aku rasa hari ni semuanya sangat cute! Sebab just now aku dengan Cma pergi beli arnab di Dataran Pahlawan. Lionhead and 3 months old. Just nice. RM 120. Campur beli kandang dengan makanan dia sekali sume dalam RM 180. Was it too much? Tak kan?

makanPhotobucketPhotobucket


She's so cute! Sampai je rumah, I let herself getting comfortable for a while. She's so quiet..At first I was having a problem giving her a cute name. So Cma MMS along who was in Pahang, asking for opinion.

" Akak baru beli arnab. Tapi tak tahu nak bagi nama apa. Any idea? "

" Ada. Banyak. Goofey, Cutie, Chewey, Cheerie, Dupey, Dewey, Mawi. "

Shit.

Okay at last aku panggil Momoy je. Sounds cute and gedik. I could see that Momoy sangat manja orangny--- opps. Dia bukan orang. I could see that Momoy sangat manja arnab-nya. Dia suka pergi kat orang and stayed there for a while.

Cma sempat record this video bila ibu terbersin and Momoy secara tidak sengaja terkejut. Haha. Tapi memang ibu geli kat dia. Geli nak pegang. Ibu kata teringat tikus. Huh!

Okay hope that u'll have fun watching this video!

video


| Suka sangat bila dia suka lalu-lalang depan ibu yang tengah tido kat hall. Macam tahu² je ibu geli kat dia |

Share

Saturday, February 14, 2009

First Nephew

Saturday, February 14, 2009 0

Hari ini bermula lah sejarah family aku sebab ibu aku dapat cucu pertama. Introducing my first nephew, Hariz Haikal.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Was born on 14 February 2009.Yup!Valentine baby,babe! Tapi tak ingat lah pukul berapa dia lahir. Yang ingat, pagi² buta tadi. Hehe.

Kami sampai kat Hospital Putrajaya around 2pm dari Melaka. Fuh. Geram asyik tengok dia tido jek! Best betul jadik baby! Takutnya tengok Kak Long. Macam lemah sangat je. Takut pulak nak pregnant nanti..

By the way kami balik semula ke Melaka around 7pm. Sampai² rumah..up benda alah ni la!


| Hariz tu sebenarnya nama bakal anak aku. Along aku tiru. Mengada. |

Share

Sunday, February 1, 2009

Jalan² Cari Jam

Sunday, February 1, 2009 0

Finally yay! Jalan² sehari suntuk akhirnya dapat jugak aku nak beli jam. Sebenarnya jam lama tu elok lagi. Tapi aku just nak option yang lain yang nampak ladies sikit.

Ni dia jam yang akhirnya berjaya dibeli oleh aku. Tadaaaaaa...!

fossil

Jam ni aku beli dekat Dataran Pahlawan. Yang penting aku puas hati dengan jam ni sebab nampak traditional & unique cikit. Bagi aku la..

Yang tak bestnya..
Tali dia da cabut habis dah. Tapi still aku pakai longgar. Kurus la katakan... Photobucket



| Takpa..maybe satu hari nanti aku akan gemuk kot |

Share