Monday, August 31, 2009

Jatuh Kat Escalator, Kena Langgar Troley Lagi

Monday, August 31, 2009 0


Okay. I know that I'm a lil stupid. Tapi aku bukan idiot okay.

Hari ni jadi satu benda yang pelik sangat bagi aku. Last week aku beli 2 tickets balik ke Shah Alam & Melaka. Balik Melaka (Sabtu, 29th Aug, 1230pm) & balik Melaka (today, 31th Aug, 430pm).

Memang dah jadi kebiasaan aku kalau dah beli ticket, aku akan check kesahihan ticket tu,wah! Hehe..

Hari ni ikut plan, family aku nak pergi Mahkota Parade dulu, nak teman Syima pergi redeem hadiah birthday dia dari Tropicana Life. Lepas tu terus hantar aku pergi Melaka Sentral nak balik Shah Alam. Tapi masa on the way nak pergi Mahkota tadi, aku terasa macam nak check tiket aku sekali lagi.

Macam nak ketawa.

Yup! Tiket aku stated 1230pm. Bukan 430pm. Speechless dalam kereta. Sementara ibu membebel².

Aku tak pernah rasa betul² macam mana malang memang tak berbau tu. Means, aku dah prevent malang tu dari berlaku, aku dah check ticket tu dulu, tapi macam mana kalau malang tu nak ikut aku jugak?

Ticket aku balik Shah Alam lepas aku check dalam kereta tadi, stated 1230pm. Bukan 430pm.

Damn.

Aku yakin lepas aku beli tickets tu, aku ada nampak time 1230pm & 430pm. Serious.

Or else..mungkin time betul..tapi location dia salah. Maybe destination pergi Melaka yang orang tu terletak 430pm. Mungkin masa aku naik bus Sabtu hari tu, driver tu just koyakkan ticket aku tanpa periksa betul² yang ticket tu stated 430pm, bukan 1230pm yang sepatutnya.

Atau aku yang dah gila?

Yang penting, aku terpaksa skip kelas esok. Aku dah beli ticket untuk besok pukul 430pm sebab pagi dan tengah hari dah habis.

Bad hair day kan?


| Patutla rasa macam lain je masa nak naik kereta tu.. |

Share

Hang Tuah Failed SPM


Tengah² main Facebook tadi kan, terjumpa pulak video kelakar yang member aku share kat situ. Asal dia amik dekat You Tube. Video asal ni cerita Hang Tuah kot, tapi di-modified jadi macam drama lain yang gila lawak. Jom tengok!

video

Hehe..Comel kan? Sakit perut aku tahan gelak.


| Nak tengok balik haha |



Share

Rumah Dulu dan..

Kelakar sangat bila dapat tahu Shikin, roommate aku dulu dan sekarang, ada simpan lagi gambar² bilik kitorang dulu masa Part 6 dekat Baiduri. Bile tengok balik rasa macam rumah setinggan pun ada haha. So aku ingat nak share gambar ni.



Almari paling kiri Shikin punya, tengah tu aku, then Sara. Semua biru kan? Aku rasa almari aku tu kalau zip pun takda bagi kesan pun. Kat bawah tu ada kotak Sara isi buku².




Okay ni aku rasa nampak better sikit kalau tak zip. Atas almari aku tu penuh dengan makanan. Sara pulak dengan bantal dia. Shikin pulak..err..rongak betul dah almari dia XD




Kat tepi kotak pink kiri ni (Shikin), kitorang letak meja² belajar. Kotak hujung tu aku punya. Hampir koyak rabak. Bakul tinggi tu Shikin punya. Aku tumpang jugak baju² kotor letak dalam tu. Jimat space la katakan. Haha. Bakul kecik tu pulak Sara punya.




Aku rasa gambar² ni semua di-captured masa kitorang nak amik paper Mandarin (takpun, preparation untuk Oral Test). Buktinya, ni meja Shikin, ada buku Mandarin & stationary dia dekat situ haha.




Okay kat tepi almari ni kitorang letak tilam² supaya nampak tersusun sikit. Seperti biasa, tilam paling kiri Shikin punya, then aku, pastu Sara. Tapi oleh kerana Sara tamak (wakaka!), dia bawak tempat alas exercise untuk letak bawah tilam dia. Mantop!




Ni pulak pintu toilet bilik kitorang. Towel paling kiri : Sara, aku, Shikin.
(Perasan tak apesal aku suka duduk tengah? Kalau tidur pun, aku suka tengah. Sebab aku rasa lebih selamat kalau ade orang di kiri-kanan aku haha)
Towel kitorang pun color seakan-akan sama. Comel kan?! Sehati-sejiwa! Ngaaaa




Yang paling best ialah kitorang dapat lihat dari luar tingkap bilik ni progress nak siapkan rumah-rumah banglo kat tepi jalan bertentangan dengan apartment Baiduri ni. Pastu sibukla kitorang akan bagi komen² pasal rumah² tu. Seronok! Yang tepi tingkap tu botol air-freshener Sara.




Bila bilik ni dah kosong..sebab dah packing² untuk pindah (abes semester)..so nampak luas sikit la. Kalau tak, kitorang asyik terberlaga muka je (sebab nak tunjukkan kesempitan tu hee hee).


Anyway...tu jela gambar yang ada kat rumah setinggan ni haha. Tak berkesempatan pulak nak amik gambar rumah yang sekarang..Nanti-nanti lah kay..


| Teringat pulak bila time malam² nak tidur, bunyi bising motor kat jalan raya depan ni.. |

Share

Saturday, August 29, 2009

The Day of Hope

Saturday, August 29, 2009 0


Bangun pagi² to sit for FAR 600 (Accounting Theory) test dengan muka selenga + sengih sampai ke telinga.

Takut sebab even dah prepared, tapi we never know kan..macam mana soalan tu nak keluar..

Sengih macam kerang busuk sebab tak sabar nak berlari balik Melaka (berlari mengejar bas).

Ape yang aku harap sangat² ialah soalan spot tu keluar. Please la please la..

Anyway aku memang tak dapat buat sehabis baik oleh sebab beberapa faktor:

1. Theory. Dah la kena faham. Kena hafal pulak tu. Tak cukup dengan pemahaman jek. Tapi nak faham pun susah, apatah lagi hafal. So faham² la..


2. Rasanya sebab tak cukup tidur (aku kena tido 16jam kalau boleh haha).

3. Dalam hall tu sejuk sangat!Menggigil nak tulis.Otak da beku, serious.

4. Soalan yang unexpected keluar..

5. Information dah bercampur-aduk.

6. Asyik ingat nak balik je.. (sebab utama)

SO dat's why la aku keluar awal haha.

(Plan asal nak draw duit nak naik cab pergi stesen bas,tapi tak bawak purse. So terpaksa pinjam Shikin RM10 haha)

Hari ni pulak..hari last Haikal dekat rumah aku. Petang ni jugak dia pergi rumah atuk dia..(ayah Kak Long aku). Sedih sangat sebab aku budget² tak dapat jumpa dia.. Tapi lega gila sebab along balik petang² sikit..lepas aku sampai rumah..

(Thanks thanks thanks along & kak long. Nanti fiza belanja teh o ais okeh!)

Sampai je dalam kereta (along aku amik dekat Melaka Sentral)..nampak Haikal tengah tido dalam car seat dia..penuh muka dia dengan chickenpox..kesian sangat..Nasib baik dah kering.

Nasib baik Haikal tak menangis bila tengok aku tetiba jek muncul depan dia.

Haikal dah pandai nak pergi kat orang..aku tepuk² tangan sikit ala² macam nak dukung dia, terus dia merangkak laju ke arah aku. Best gila. How cute!

Sempat la jugak capture beberapa gambar untuk tatapan kitorang masa dia dah nak berangkat dengan mak bapak dia tu. Hehe..


" Owh nenek! I'll be missing you! Chiaws! "

Tak sure apa yang membuatkan dia buat expression macam tu. Along buat muka macam clown ke?

Huh..even baru lepas 5 minit dah start rindu dia.. Tak lama lepas tu before nak keluar pergi service printer, aku dengan ibu tengok video² Haikal dalam handphone sama². Pathetic.

| Nasib baik dia stay sana 2 minggu je..Kalau tak..for sure dah tak kenal aku dah |


Share

Friday, August 28, 2009

Tower 13 Sangat Kelakar.

Friday, August 28, 2009 0


Malam semalam Aku, Shikin & Sara berbuka puasa dekat 'Kedai Kopi'. Bergerak dalam area 750pm macam tu. Haha. Hujan lebat la ni. Lecak lagi. Sampai sana aku makan nasi goreng cina. Macam lain sikit versi dia dengan yang kat Pahang punya.

Tu bukan point dia.

Sampai je rumah dalam pukul 930pm++, aku & Shikin kelam-kabut nak tukar baju sebab nak kejarkan Tower 13.

Adalah masa tengah khusyuk tengok tu..tiba² housemate kitorang (Ainul) cakap yang lepas raya, kitorang still ada 2 minggu lagi untuk lecture. Lepas tu final. Huh?


Biar betik?!

Sempat ke nak cover semua chapter untuk semua subject nanti?!

Sangat bagus. Rupa²nya study week tu dia combine sekali dengan cuti raya seminggu. Jahatnya!

Ibrahim Abu Shah ni buat kelakar ke?


| Memang kelakar |



Share

Wednesday, August 26, 2009

Edisi Malas Kejap.

Wednesday, August 26, 2009 0


Fedup Fedup Fedup.

Isnin..Advanced Auditing..keluar awal sebab tak tahan sejuk dan tak tahu nak menggoreng apa lagi..

Selasa..Strategic Management..Asyik terngiang-ngiang kata² Che' Ah..


" So what?! SO what?! "

Rabu Internal Auditing..Bersyukur sebab Puan yang mengandung tu suruh bagi jawapan dalam bentuk point form..

(Pada masa yang sama asyik perhati handbag kaler merah salah sorang lecturer yang jaga exam tadi..berkenan betul..)

Esok.. Analysis and Design.. bongek..Tak minat..Khashi'ah..

SABTU...... Accounting Theory..


ACCOUNTING THEORY?! HUH! Sangat SUKA!

Nak balik cepat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


| Bila nak bukak puasa ni.. |

Share

Sunday, August 23, 2009

Balik. Balik. Balik.

Sunday, August 23, 2009 0


Damn. Perlu ke balik Shah Alam?

Kalau tak amik test tak boleh ke? 10% kan?

Kalau focus kat final je tak boleh ke?

Boleh. Kalau aku pandai.

Dan malangnya, aku tak pandai.

Damn.


| Muka Haikal dah makin penuh dengan chickenpox. Penuh dengan calamine lotion |

Share

Betul - Betul Puasa


Baru lepas abes tengok cerekarama 'Bukan Bidadari'. Damn Fahrin sebab depan-depan main kayu tiga dengan bini dia (Umie Aida)..Lepas sejam tengok cerita tu.. jantung Dup..Dap..Dup..Dap..

Maybe sebab risau pasal test yang bagi sakit otak..

No-no. Maybe I'm thinking of something else..

Ntah. Maybe. I don't wanna know what am I thinking actually.

Tapi yang penting, for sure aku dapat rasakan Ramadhan kali ni..lebih menduga aku dari segi mental..fizikal dah tentu la kan..

Please! Just give me some strength to face this upcoming weekend!


| Esok lagi la tension... |

Share

Saturday, August 22, 2009

Lambatnya Hari Ni...

Saturday, August 22, 2009 0


Anyway lupa nak wish 'Selamat Menyambut Ramadhan'.. Selamat berpuasa penuh dan tak penuh.. Hehe

Dah start ngantuk..

Sebenarnya otak dah tak boleh nak jalan.. Jadi tepu.. Keletihan.. Nak melayan karenah Haikal lagi..yang makin lama makin laju ngengsotan dia.. Makin becok pulak tu.. Then nak kejar study lagi.. How I wish cuti sebulan tu betul-betul la terjadi nanti..

Nak concentrate study dah tak boleh.. Huishh.. Dugaan..dugaan...

(Tengah leka menaip ni tetiba pulak aku dengar sayup-sayup ibu macam muntah kat toilet belakang. Tadi dia cakap pening..Then ibu datang suruh mintak tolong picit belakang dia..Hmm..)

Fedup nya nak belajar....


| Bulan puasa lak tu..So challenging! |

Share

Mula-Mula Syapiq..Pastu Haikal..Pastu..


OMG.

Last week aku takde mention kan..yang masa aku balik Melaka aku dapat tahu yang adik lelaki aku, Syapiq, kena chickenpox. Rasa teruk gila masa tu sebab of course la aku takut. Aku tak pernah lagi kena chickenpox.

Yang aku tahu, masa sekolah menengah dulu, kawan² perempuan aku yang kena, kebanyakannya muka berparut gila-gila.

Woh never.

Janganlah aku kena berjangkit nanti.

Tapi aku teringat cikgu Physics aku dulu cakap, setiap orang mesti kena. Tapi aku pelik kenapa semua orang dalam family aku tak kena langsung.

Eh lupa nak cakap tujuan aku post ni.

Just nak bagitahu yang the worst part is, minggu ni, Haikal dah berjangkit dengan chickenpox tu, while Syapiq is getting better.

Oh! And the worsterestest part is, Along aku kat Putrajaya pun kena chickenpox sekarang.

Anyway. Is it a bad omen? That soon it would be me?

Tolonglahhhhhhh not nowwwww tunggu lah aku abes this semester dulu......!!!


| Baru teringat tak study pape pun lagi |

Share

Wednesday, August 12, 2009

Betul Ke Tak?

Wednesday, August 12, 2009 0

Oleh kerana dah tak tahu sangat nak post apa..dan memang tak ada benda nak post..So..here goes..

Dengar gossip² dari UiTM Jengka & Segamat..(Sara pembawa cerita)..semua branch UiTm akan ditutup sebulan. SEBULAN. Clear tak? SEBULAN.

SEBULAN SEBULAN SEBULAN SEBULAN SEBULAN SEBULAN

Amin....
(kononnya demi kesihatan dan kesejahteraan semua).


| Crossing fingers. Ughhhhh! |

Share

Monday, August 10, 2009

Kenapa Shikin Suka Transfer Duit?

Monday, August 10, 2009 0

Hohoho. I wonder why kenapa la kena ada presentation dalam study course. Kan best kalau 50% quiz while other 50% is for final. Best best best. Presentation punya objective sangatlah subjective (canggih sungguh ayat ni). Maybe diorang nak dedahkan skill² management ni kat student? Not cool..

Sebenarnya aku komplen² pasal presetation ni sebab baru lepas lega azab kena present tadi. Presentation yang memboringkan. Acounting Information System presentation. Memboringkan. Tak macam SaSa presentation. Happening.

Okay. Yang bestnye presentation tadi, ialah habis awal. Patutnya habis kelas 1230pm. Tapi tadi habis dalam pukul 1140am. Wowowo sangat best! Boleh main²!

" Okay kamu boleh buat kerja sendiri "

Wowowowowowo lagi la nak pengsan punya best!

I can have 10 quizzes a week rather than having to present sesuatu yang dull. Duh!

Eh memangla. Ape sebab blogging eh? Blogging best. Even if you know no one cares what you've posted, but really..blogging sangat melegakan. Macam personal diary pulak.

So which means blogging ni tak boleh tipu pembaca kan? But what if I do?



Tatau apa maksud topic ni sebenarnya

Share

Sunday, August 9, 2009

ACCA? Think Again.

Sunday, August 9, 2009 0


Haiyoooo!!! Fedupnya! Lagi sejam je nak balik Shah Alam.. Bawwwringgggg!!!

Boleh tak nak balik Shah Alam tapi tak payah pegi kelas? Hoooo...

Kalau boleh nak melepak dalam bilik 24/7. Tak buat apa pun takpa.. Boleh tido hihi..

Kalau macam ni lah..dah terlalu letih dengan study..confirm aku tak sambung ACCA miahaha!


| 100% Confirmed |

Share

Tuesday, August 4, 2009

Confession Of A Sleepaholic

Tuesday, August 4, 2009 0


Aku rasa bangga dengan diri sendiri. Sebab apa eh? Sebab aku dah pecahkan record aku sendiri, tidur selama 16 JAM. Direct. Phew. Pencapaian yang boleh dibanggakan so far. Sebab teringin nak kalahkan Hua Zhe Lei (Meteor Garden).

Aku pun tak pasti kenapa. Tapi petang semalam lepas presentation MAF, aku jadi pitam and rasa macam nak pengsan. Mungkin terlalu lapar dan letih sangat-sangat. At last, Shikin teman aku balik, merangkap SKIP kelas huu.. Sejak dari petang tu lah aku tido sampai pagi tadi pukul 10am++ baru aku bangun. SKIP kelas(s) lagi untuk this whole day.

Fortunately I could make it for yesterday's presentation. Sebab mengingatkan 5% tu la aku gagahkan jugak. Ada la sempat aku amik gambar-gambar yang di-snapped dari handphone Fad ni.



Presentation semalam agak happening jugak sebab group kitorang macam ala-ala lost haha. Kami present for this SaSa business. Mesti pernah dengar kan. Group lain ada yang buat 'Batik', 'Ariani' dengan business ala-ala wedding planner? Ntah. Tatau apa nama specific dia.

| Yang peliknya aku tak pening pun lepas bangun tido tu. Ngantuk lagi ade la! |



Share