Saturday, October 17, 2009

Problem in typing (c) ?

Saturday, October 17, 2009 0


Anyway aku just nak share dengan semua orang je problem yang aku selalu kena bila nak guna Microsoft Word.

Pernah encounter tak? Expecially those yang pakai Microsoft Word 2007 (Not sure pasal 2003), masa korang taip '(c)' then tiba-tiba dia akan auto-correct kan words tu jadi symbol © [copyright]. Menyampah kan? Kalau macam orang jenis aku ni..tak suka guna Help function. Aku akan straight google jek. Oleh sebab terlalu jadi sangat benda tu, sampai kan aku kena ubah option dari (c) kepada (iii), so aku google jela.

Dan oleh kerana dah terlalu happy sangat jumpa solution dia, aku nk share dengan korang la. Tu je ha-ha!

1- Click kat button atas kiri sekali.

2- Click Word Option

3- Amik Proofing ---> AutoCorrect Options (atas sekali)

4- Kat bawah tu nanti ade 'Replace text as you type'..So korang remove jela yang simbol untuk © tu..

DONE! Ha-ha!


|| Kesian kan? Dah berzaman guna Microsoft Office, sekarang baru tahu function dia ||



Share

Thursday, October 15, 2009

DRECC, babe!

Thursday, October 15, 2009 0

video

So great! Second last class of Management kitorang diisi dengan sesi menyanyi jek. The chapter is quite boring. Leadership. And I don't know any single damn thing about Leadership. Apa yang logic, tu lah yang masuk dalam kepala ni.

Anyway we were supposed to answer few guestions from Past Semester, but we had to put the answers into lyrics and then kena nyanyi kat depan class. Wasn't it interesting? Kan? Kan?

Daripada class yang boring..diam..just dengar apa yang lecturer cakap..Kalau nak menguap pun kena sorok-sorok (that's what I do)..

BTW lagu yang kitorang gunakan untuk sesi ni ialah Lenka - The Show. (Nobody's do not know this song).


| Thanks to HiHi sebab record video ni dengan Nokia N-Series nya. Ha-ha! |



Share

Tuesday, October 6, 2009

Dalam Klas Tapi Tak Dapat Concentrate

Tuesday, October 6, 2009 0

Benci gila sebab these 3 weeks memang busy memanjang. Test tinggal 1 je lagi. Tu pun nasib baik open-book-test. Sayang Che' Ah! Sape yang tak suka open-book kan?

Even baru seminggu tak balik Melaka tapi da start home-sick. Hohoho. Mintak maap ye Sara..tak dapat nak gi open house ko tu..Next year la k. Hehe.

Woh. Rindu. Rindu kat sume benda. Rasa macam dah terlalu lama belajar. Bila la nak pegi holiday.
.


| napa rapidshare mengada sangat? |

Share

All about Internal Auditing



Wogeh! Oleh kerana dah terlalu muak dengan classes, jadi aku mengarahkan (cewah) Fad lukis-lukis kat tangan aku. Sebab ape? Sebab aku suka la! Suka ade org usik-usik tangan aku (in fact other part of my body oso haha) sebab rasa nak tertido. Oleh kerana Fad pun pantang dapat peluang tunjukkan bakat die yang tak seberapa tu, so masa klas IA tadi aku keluarkan semua pen-pen pelbagai color. Tak cukup dengan tu, (Fad sungguh tamak) die rembat pen Nor sekali.

Owh jarang aku mention pasal Nor kan? Ade kan aku up gambar dia kat sini? eh takde eh? Okay later aku cerita sikit pasal Nor sebab dia klas lain la..so macam susah nak dapat uddate hehe..Orite so ni la hasil seni yang Fad dah buat selama setengah jam la kot aku rasa. Anyway thanks Fad. Cute sangat lukisan ko tu hehe.


| Fad : Leh challenge Shikin nak jadi artist tak bertauliah |



Share

Thursday, October 1, 2009

Failing

Thursday, October 1, 2009 0

Damn.

I failed my Advanced Audit test. Failed yang sangat teruk. Tapi malas nak pikir. Letih dah.

| This is my way of telling you without telling you |



Share