Tuesday, June 23, 2009

Hari malang. Yay!

Tuesday, June 23, 2009


Aku nak cite sikit betapa malangnya aku hari ni.

Pagi tadi pukul 5am aku sahur sebab nak ganti puasa. Punyala liat aku nak bangun. Then bila sedar je pagi² pukul 8am camtu..aku dah rasa tak sedap badan. Damn it. Confirmed.

" Letih je pzaa bangun sahur! " aku jerit satu rumah sampai Haikal terjaga haha.

Biasanya first day memang aku akan mengalami period pain yang amat sangat. Masa ni apa yang aku perlukan just 7up / Sprite & panadol. Heeee don't be misunderstood ehhh... Aku minum air tu bukan sekali dengan panadol. Panadol tu aku akan makan lepas makan nasi, then terus kena tido. Baru period pain aku akan lega sikit bila bangun. Dengan syarat, mesti TIDO.

Apehal pulak dengan Sprite / 7up? Ni aku dengar cakap member aku cik Sara yang dia selalu minum ni untuk kurangkan period pain. Tapi tak berapa elok kan? Tapi memang betul. Bila da minum beberapa teguk, aku akan rasa okay sikit.

Dah lah dengan tak selesanya..nak kena jaga Haikal pulak tu (sebab ibu aku tengah aja budak mengaji)..then sambil aku nak melelapkan mata sambil buai haikal, aku tertido. Sedar² je ibu aku panggil.

" Ade jiran sebelah tu nak beli arnab. Dia kata nak amik petang ni. Kena kemas kandang dulu la.. "

Dalam hati rasa happy + sedih. Tapi terpaksa sebab aku dah nak start masuk kelas balik..Takde orang nak jaga diorang..

Yang aku sedihnya sebab tak larat sangat, ibu yang tolong kemaskan kandang arnab tu. Orang yang nak beli tu pulak dah datang awal. Tak sempat aku nak tengok diorang for the last time..nak bermanja² la..Agak tension gak harini..

Tapi aku lega sebab at least ada orang leh jaga arnab tu elok²..

| Apesal baby suka lagu Twinkle² Little Star eh?? |

Share

3 comments:

Tuah

fuiyoo.. segan mo komen...
hahaha.. papehal.. semoga sehat cpt yer..
n jgn miss2 kt arnab tuh.. tgk ja sblh rumah.. mst nmpak.. hehe

Sarah Sam

ye ye betul tuh...sprite & 7up boley mghilangkan period pain...

- p z a a -

Tuah: Tak sempat nk nampak muka jiran tu. fiza mana campur sgt hehe

Sara: Speaking of the devil haha

Post a Comment